< Tillbaka till Utbildning

Positiv Psykologi

Positiv Psykologi

Nå din och gruppens fulla potential med positiv psykologi. Kopplat till de senaste forskningsresultaten om vad som händer i organisationer när ni i praktisk handling jobbar med positiv psykologi.       

En föreläsning eller seminarium späckad med vetenskapliga fakta varvade med övningar och verktyg för att gå från ord till handling.

Anmäl intresse

Lite mer info…

Positiv Psykologi har kallats vetenskapen om det som gör livet värt att leva. Det är också studien av hur samhällen, organisationer och individer kan nå sin fulla potential.

Vi behöver förstå positiva upplevelser, individers styrkor och vad som skapar högpresterande organisationer bättre. Det var orden Martin Seligman använde för att sätta bollen i rullning när han var president för det amerikanska psykologförbundet år 1999. Det blev även de tre grundpelarna i det som idag är ett respekterat vetenskapligt fält: Positiv Psykologi.

I Sverige är det Evelina Fredriksson, en av Sveriges ledande experter inom området positiv psykologi – som driver ett forskningsfält som direkt påvisar vad som händer i organisationer där positivitet får råda. Evelina har en Master of Applied Positive Psychology från University of Pennsylvania och är assisterande lärare till grundaren Martin Seligman en vecka per månad samt har internationella föreläsningar på tre kontinenter.

Evelina har bl.a genomfört en studie om tacksamhet och narcissism. Tacksamhet kan vara nyckeln till välbefinnande och bättre samarbete. Kanske kan tacksamhet till och med leda till ett mer hållbart samhälle och arbetsliv. Narcissism det vill säga självupptagenhet och självförhärligande, kan däremot snabbt leda till en självupptagen kultur där människor far illa. Evelina kommer att förklara hur det hänger ihop och presentera de senaste rönen inom området.

The Swedish Institute of Positive Psychology visar den vetenskapliga forskningen inom området och bedriver också en två dagars intensivutbildning inom området för de som är intresserade av att förstå hur allt hänger ihop. Samtidigt visar Inovator hur man går från ord till handling i Zapp® – ett molnbaserat verktyg där du som kund kan följa hela den positiva processen i realtid.

Anmäl intresse

Aktuellt